VEGANSKI 'SIROV' BUREK

Recept povzemam od Katarine Hribernik z ene od Facebook skupin. 

Všeč mi je, ker je preprost, ter približek h klasičnem bureku iz skute. Namesto skute uporabimo tofu. 
Brez skrbi, če ga ne marate - okusil se ne bo, temveč bo spominjal na skuto. Boste morali dvakrat premisliti, če ni skuta. 😂 
Je pa ena finta. NE kupujte bio tofu-ja, temveč navadnega. Sama uporabljam Mercatorjevega - na sliki. In še ugodna cena je. 😉 
Bio tofu ima namreč nek priokus. 

Sestavine, ki jih potrebujemo: 
  • zavitek vlečenega testa (iz Mercator-ja) - na sliki zgoraj
  • 500ml sojinega jogurta (v Hoferju) - na sliki zgoraj
  • 2x tofu oz 500g (Mercator) - na sliki zgoraj
  • ovsena (rastlinska) smetana za kuhanje; sama uporabljam dm-ovo - na sliki zgoraj
  • limona ali kis
  • popražena čebula - opcijsko (Katarina pravi, da je zanjo nepogrešljiva, sama je še nisem dodala pri 'sirovem', a pri npr špinačinem jo sigurno dodam)
  • 1,5-2dcl Radenske   (Preverjeno uspelo tudi brez nje; sem le prekrila z 'našpikano' folijo. )
Postopek; 
Jogurt in smetano za kuhanje zmešamo skupaj. 
Sama postopoma dodajam oz mešam - ne porabim vedno vse - odvisno je od velikosti pekača oz koliko zavitkov bureka delam.
Solimo, ter dodamo sok limone. Npr cca pol limone.
 
Poskusimo, ter po želji še dodamo (jogurt, sol, limono, ovseno smetano). Odvisno je od konsistence, ki jo dobimo. Dobiti moramo tako kot 'kisla smetana'. 
Testo odpremo, ter ga razprostremo. S čopičem premažemo testo na tenko.
 
Tofu odpremo, ter ga z rokami nadrobimo v posodo. Na kose, da izgleda kot 'skuta'. 
  
Solimo, dodamo nekaj limoninega soka. Še enkrat premešamo. 
  
Tofu potresemo po 'smetani'. Po želji dodamo čebulo.

(Lahko delamo z vso vrsto zelenjave; špinačo, čemažem v sezoni, s koprivami, zeljem, ohrovtom..) 
Zavijemo, ter premažemo s preostankom 'smetane'. 
Pečemo cca 1/2 ure na 180st oz do zlatorjave barve. Tik pred koncem peke zalijemo z 1,5 do 2 dcl Radenske, ter pečemo še cca 5min.
Pečeno pokrijemo s folijo, ki jo našpikamo z vilico, ter počakamo, da se ohladi in prepoji. 
No, pri nas to fazo, da se ohladi, preskočimo. Imamo radi vroče. Zato takoj jemo - smo neučakani!  

DOBER TEK! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u



Hvala za tvojo podporo. 💥

Komentarji

Priljubljene objave